15 februari 2013

London! Tate och trötta pendlare. Del två.

 
Sista utlovade repotaget från London för den här gången.
Harrolds skyltning var fin. 

 
Malva visar sin tatuering för Dan. Som för dagen demonstrerade konstsnö på Harrolds leksaksavdelning. Ni kan tro att hon var stolt över sin glittriga tatuering som en annan demonstratör gjorde på henne. Sådana fanns det många där inne, sälja sälja sälja och för dagen var det ganska lite folk. Då undrar jag hur det är att vara där när det är mycket folk. Herregud.

 
Åhh denna fascinerande undervattensvärld.

 
En skojig fisk.

 
Tate.

 
Pre-Raphaelites Victorian Avant-Garde.
Utställning på Tate Britian.
 
Här satte jag mig ner lite och vilade. Klockan var nästan kvällen och efter en lång dag i London med en förkylning på det blir man rätt trött. Men jag är fruktansvärt glad att jag tog mig dit.
Till Tate.

 
Nämen? Ja så glad och förvånad blev jag när jag steg in i näst sista rummet. Visste inte att William Morris var en av
Pre-Raphaeliterna. Kul! I det här rummet njöt jag länge. Jösses så mycket fint han har gjort. Han är ett geni.
 
Däremot ser det inte ut som att jag är ett geni på att fota. Det är jag förmodligen inte heller. Men rädd, plikttrogen med fotoförbud och vakter i varje rum, ja då blev det inte bättre än så här.

 
Det här hörrninini mer äkta än så här blir det inte.
Tulip and Willow design. Han har börjat teckna ett mönster för ett tyg och han målade med vattenfärg på papper. 1873. Hans andra tyg som gick i tryck.
 
Sorry för en till lustig bild. Ett höftskott.   

 
De här tavlorna var fina att se i verkligheten.
Jag roades också av en del folk som var där på utställningen. Bland annat en liten grupp på tre asiater som jag lite diskret anslöt mig till. Inte för jag begrep ett ord vad de sa. Men det var ändå intressant att lyssna och titta på dem. Så mycket begrep jag att de var konstvetare av rang. Den ena kvinnan som var mycket vacker hon var den som pratade mest och vid varje konstverk pratade och pratade och pratade hon, viftade och gestikulerade. Hon ställde sig lite längre bort och pratade gick lite närmre studerade och jag kunde se att hon gjorde olika målartekniker i luften. Liksom för att visa de andra och de andra nickade och mumlade och log.
Åhh ni kan inte ana vad jag ville förstå vad de sa!
Då hade jag nog fått lära mig en hel del.
 
Besök Tate när ni kommer till London. Intressant som sagt ur många synvinklar. Finns nog alltid något roligt evenemang eller någon utställning. Eller bara ta en fik där och gå och titta i den lilla butiken.

 
Jaha och hur ska vi komma förbi alla här och in i en vagn?

 
Mitt i rusningstid i t banan i London. Som ni förstår är det inte lätt att gå här inte ens utan en vagn. En del stationer har flera våningar och till alla våningar finns det inte alltid hiss eller rulltrappa. Då blir det att bära vagn i trappor. Men jag är nästan chockad över Londonbornas hjälpsamhet! Jag lovar det räcker att stå stilla i max fem sekunder framför en rulltrappa eller trappa så är det mer än en som har frågat om man vill ha hjälp. Grejen är att en del frågar inte ens utan bara hugger tag i vagnen och börjar bära och då gäller det att hänga med! Haha ja jissus. För då går det fort! De rusar på i sin vanliga stress. Men det är helt otroligt. Det blir många thank yuo very much innan man är ute :) 

 
Trötta Londonpendlare. Vi kom in till slut.
Man ser inga ungar i t banan i London. Det där är lite märkligt. Jag har då inte sett någon. Känns som man är den enda människan i hela tunnelbanesystemet som springer runt med en unge i en vagn. Det kan vara mer eller mindre bökigt. Snabbt går det iallafall dit man ska med tuben. Buss ovan jord är trevligare och man kan se mer samtidigt men är bussen överfull precis på samma sätt som här i
t banan ja då är det lika illa där! Nästan värre faktiskt och plus att det då också tar längre tid dit man ska. Men har man tid och tur att kunna sitt högst upp i bussen med lite folk ja då är det rätt kul och skönt att kunna ta sig fram utan att behöva anstränga sig och samtidigt kunna titta på saker.

 
Malva käkar världens dyraste korv med bröd och ser ut att ha det rätt bra där hon sitter och kollar på sin "video" som hon kallar den hehe
 
Hej då London för den här gången! Vi ses snart igen.
Jag längtar redan efter dig.
 
 
 
Ha nu en riktigt skön helg.
Det ska vi ha i alla fall.
 


8 februari 2013

London London London! Del ett.


Det här börjar bli gamla bilder nu och jag vet att varken du eller jag vill se eller höra talas om julen. Men eftersom jag är av den sorten som håller vad jag lovar, så håll till godo.
Självklart kan jag inte begränsa mig så ni får London i två delar.
 
Och vad håller jag på med egentligen som inte håller min blogg vid liv? Det är varken roligt för mig eller er. Måste skärpa mig!
Jag riktigt längtar att få sätta tänderna i nya bilder och skriva om viktigheter, dela saker till er och lite oviktigheter på det. Det är ju så roligt att greja med bilder och skriva!
 
Skola, spyor, plugg, ögoninflammation, all markservice, tvätt, städ, cykla hit och dit helt slut som mänska, en spya till på det, feber, laga mat, hämta lämna på dagis, handla,
exorsisttrotsanfall ( treårstrotsen är i antågande :0, diska den förbannade evighetsdisken, prov och fan och hans moster. Idag släppte jag allt detta och satte ungen framför en film och sen pyssel som hon roades av i fem minuter, vidare ensamlek på sitt rum, och jag med ett ton med disk bakom ryggen i myskläder och har inte hunnit borsta tänderna än bara och klockan är halv tolv så tog jag mig tiden idag. Phu.
Tror ni fattar mitt ofrekventa bloggande :)
 



Om man slår ihop alla Sveriges julmarknader och tivoli, ja då kanske man kommer upp i nivå med Winter Wonderland i Hyde Park i London. Här fanns verkligen allt för alla och lite till! Vill man ha myspys, redi julstämning på hög nivå och ett ställe som alla roas av ja då är detta julmarknadernas julmarknad. Vi kommer absolut besöka Winter Wonderland igen.


Här kittlar det rejält i magen!

Som sagt. Något för alla. De här grabbarna var helt tokiga och hur bra som helst och de bjöd så mycket på sig själva. Förutom att Jossan höll på frysa ihjäl om fötterna så tyckte hon till och med att det var bra och kul.

Vi som stod bredvid skrattade precis lika mycket. Det var en lustig med rolig karusell. Den här renen åkte runt på en bana och liksom hoppade skuttade fram.

Här är originalAlbert! Äntligen vågade hon åka karuseller! och givetvis ville hon åka på Albert igen och igen och igen :)

Diana, Princess of Wales memorial playground. En helt fantastisk lekpark. Den ligger i Hyde Park. Inhängnad och låst och bara de med barn kommer in där, allt för att kunna hålla den intakt. Här fanns allt roligt, hängbroar, stora och små skepp, sand och mystiska vackra slingrande gångar bland fin växtlighet, allt var liksom genomtänkt, konstnärligt lagda stenar,
Alice i underlandetlandskap, vackra träd och buskar, inslag av vatten, nyfikna och hungriga ekorrar som sprang runt, och konst riktad till barn men som också lockade oss vuxna att titta, se, känna och testa! Det var jättevackra saker och aktiv konst skulle man kunna kalla det. Det var till exempel en skulptur/sak som man sen aktivt kunde göra något med. Höra ett fint ljud, spela på, hoppa på så spelade det olika toner, saker rörde sig och så vidare. Ni får googla och kolla på mer bilder från parken. Det här stället vill både jag och Malva uppleva igen med både sol och värme.


Med kisande ögon i solen i Hyde Park.
Det var en så fantastisk dag!
En sådan dag som finns kvar länge i hjärtat.

Här är en liten ekorre. Sådana finns det många av både i lekparken och i stora parken. Malva började mata ekorrar på ett ställe men de ville inte komma fram, men det ville typ tusen duvor istället :)

Den fina dagen. Tre glada tjejer. Fast det inte ser ut så på denna bilden var Malva också glad. Vi tog en promenad genom parken från ena sidan där vi bodde till andra sidan och sen gick vi en lång sträcka utmed den andra långsidan. Vårt mål var att hälsa på Josefins Dan på Harrolds. För er som inte vet. Hyde Park är väldigt stort. Men så härligt ställe! Sån aktivitet, folk går kors och tvärs, hur mycket hundar som helst att titta på, ekorrar, hästar folk som rider, joggare och jag kan tänka mig här på sommaren vilken rörelse och aktivitet det måste vara! Härligt. Det vill jag också uppleva en sommar. Man hinner ju liksom inte allt man vill på en gång i London när man är där. London är sjukt stort.

I runda dammen i Hyde Park finns det väldigt många svanar.
 
 
 
 
I del två av London blir det Tate och trötta Londonpendlare.
 
 
 
Njut av er helg för det ska vi göra med fira en morfar som fyller år, gå på loppis såklart, åka pulka och gå på simskola. Kul!